Головна / Новини / Різне / 🤺🏅😀Фехтування повертається до програми Європейських ігор!
🤺🏅😀Фехтування повертається до програми Європейських ігор!

До програми Європейських ігор, які пройдуть влітку 2023 року у місті Краків-Малопольська (Польща) офіційно включено фехтування, Відповідну угоду було підписано між Європейськими олімпійськими комітетами (EOC) та Європейською конфедерацією фехтування (EFC).

Планується, що найкращі фехтувальники континенту боротимуться у Кракові-Малопольській не лише за медалі Європейських ігор, а й за очки у відборі на Олімпійські ігри у Парижі-2024. Окрім того, ці змагання будуть розглядатися як чемпіонат Європи-2023.

«Фехтування входило до програми кожних Олімпійських ігор починаючи з Афін-1896, і тому є невіддільною частиною олімпійського руху, – відзначив президент ЄОК Спірос Капралос. – Ми раді поверненню фехтування до програми Європейських ігор. Переконаний, що Краків-Малопольська-2023 стане чудовою нагодою для кращих представників цього виду спорту на континенті випробувати свої сили перед стартом Ігор у Парижі-2024».

Нагадаємо, що фехтування було частиною спортивної програми дебютних Європейських ігор, які проходили 2015 року у Баку. Тоді українська збірна відзначилася двома золотими нагородами Чемпіоном в особистій першості серед шаблістів став Андрій Ягодка. Командні змагання шаблісток виграла українська четвірка у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Ольги Жовнір.