Головна / Новини / Різне / Пішов з життя Віктор Харитонович Биков
Пішов з життя Віктор Харитонович Биков

25 січня 2023 р. перестало битися серце Заслуженого тренера України Віктора Харитоновича Бикова.

Віктор Харитонович Биков – заслужений тренер України, СРСР, відомий діяч фізичної культури і спорту України. Все життя Віктор Харитонович присвятив фехтуванню.

Підготував плеяду найсильніших українських фехтувальників – Володимира Смірнова – чемпіона Ігор XXII Олімпіади з фехтування на рапірах у особистих і командних змаганнях, чемпіона світу 1981 р. Був тренером призера ХХ Олімпійських Ігор Сергія Парамонова, чемпіонів світу Юрія Чижа, Сергія Косенка, призерок чемпіонатів світу та Європи Алли Миронюк, Вікторії Титової, Ольги Лелейко та багатьох інших відомих спортсменів.

Віктор Харитонович зробив значний внесок у розвиток фехтування в Україні, був одним з тих, хто створив відділення фехтування у ЦСКА в Києві у 1964 р. У різні роки працював старшим тренером збірної команди СРСР, України. У 1997 – 2000 роках працював головним тренером штатної команди національної збірної команди України з фехтування.

До останнього часу Віктор Харитонович брав участь у розвитку фехтування в Украні. В останні роки Віктор Харитонович провів серію семінарів для тренерів і спортсменів. Брав участь у проведенні навчально-тренувальних зборів, консультував тренерів національної збірної команди України на НТЗ та змаганнях.

Федерація фехтування України висловлює співчуття рідним та близьким Віктора Харитоновича Бикова.

Прощання з Віктором Харитоновичем відбудеться у Залі прощання на Лісовому кладовищі 27 січня о 12:00.