Головна / Новини / Різне / Влада Харькова: «Золота медаль – це не головне»
Влада Харькова: «Золота медаль – це не головне»

25-річна шпажистка з Києва розповіла пресслужбі НФФУ про свій шлях до першої сходинки п’єдесталу Кубку України. А також поділилася найближчими планами.

– Торік на Кубку України у мене було друге місце, зараз – перше. – каже Влада Харькова. – Звичайно, я рада. Але для мене головне не те що я сьогодні здобула золоту медаль, а те, що поборола саму себе, показала, на що здатна й отримала задоволення від самого процесу змагань. Змогла взяти себе в руки у ті моменти, коли не відчувала дистанцію чи була трохи скута. Звичайно спасибі тренеру – він моя найбільша мотивація. 

– Наскільки несподіваним стало те, що у другому півфіналі, де визначалася ваша суперниця у боротьбі за золото турніру, перемогла не більш досвідчена і титулована Яна Шемякіна, а її значно молодша опонентка Софія Слюсарева?

– Виграє не той, у кого більше досвіду, а той, хто сильніший у конкретний момент. Сьогодні це була Слюсарева. Я була готова до бою з нею, знала, що це за суперниця, хоча ми багато років не зустрічалися з нею на змаганнях, фехтували хіба що на зборах. Тож мені самій було цікаво, як складеться наше протистояння. На диво я досить легко перемогла.

– А який бій був для вас сьогодні найважчим?

– Вирішальним я б назвала бій за вхід у двійку з Інною Бровко. Ми досить часто зустрічаємося з нею не змаганнях і для мене в моральному плані дуже важливо було сьогодні її перемогти.

– Які найближчі плани в новоспеченої володарки Кубка України?

– Розвиватися, ставати кращою, досягати результатів і насолоджуватися тим, чим я займаюся. Це в загальному, а якщо конкретно, то це початок сезону, ми готуємося до етапу Кубку світу в Естонії. Попереду два збори, тому найближчі плани – не складати зброю і далі працювати.